top of page

DE CE CASA PASIVA?

Actualizată în: 2 dec. 2021





In contextul problemelor legate de consumului de energie tot mai ridicat, preturilor pentru energie in crestere si schimbarilor climatice globale din ultimii ani, dezvoltarea tehnologiilor si cunoasterea aprofundata in domeniul fizicii constructiilor vine cu solutii pentru aceste probleme.

Conceptul de casa pasiva deriva din nevoia de a reduce consumul de energie al casei, prin eficientizarea ultilizarii acesteia. Marirea stratului de izolatie si aplicarea lui corecta este un factor ce are impact direct asupra consumului. Casa pasiva urmareste niste pasi simpli si logici pentru a solutiona problemele mentionate mai sus. Primul pas este termoizolarea si etansarea casei. Acest pas are rolulul de a opri pierderea de caldura nejustificata. Pasul doi este de a micsora necesarul de caldura standard pentru asigurarea aceluiasi nivel de confort termic. Facand acest pas se diminueaza si consumul de energie electrica, gaz sau alte surse de energie, respectiv se micsoreaza factura lunara a utilizatorului. Utilizatorul nu mai este afectat major de fluctuatia preturilor la energie, ba chiar din cauza consumului mic poate opta sa devina independent de un furnizor. Micsorandu-se consumul, se micsoreaza si impactul asupra mediului. Urmarind acesti pasi casa pasiva rezolva trei probleme in doi pasi.


Autor: Arhitect Ciobanu Gicu

Postări recente

Afișează-le pe toate

1 Comment


Alexandru Ioan
Alexandru Ioan
Jul 04, 2023

Un articol util despre casele pasive care, după părerea mea, reprezintă cu adevărat viitorul în domeniul construcțiilor, combinând inovația cu responsabilitatea față de mediu. Este impresionantă eficiența cu care acestea utilizează resursele naturale pentru a asigura un trai confortabil, fără a compromite standardele de viață pe care le cunoaștem. În contextul actualelor discuții despre sustenabilitate, nu putem să ignorăm importanța tehnologiilor regenerabile, precum <a href="https://genersy.ro/sisteme-fotovoltaice">sistemele fotovoltaice</a>, în cadrul acestui concept. Acestea aduc o contribuție semnificativă, asigurând necesarul de energie pentru casele pasive într-un mod prietenos cu mediul.

Like
Post: Blog2_Post
bottom of page