top of page
IEDEREI: Features
randare cover editata.jpg

INDICATORI
SUPERCASE IEDEREI

Locuinte individuale cuplate P+1+M
Structura zidarie independenta / Unitate

Suprafata teren = 250m2
(Curte=205mp2, Drum servitute 45mp2)
Dimensiuni teren= 25,9mp + 9,3
Dimensiuni amprenta casa = 12.5×6,25m
Suprafata construita = 257,81m2/Unitate
(P=70,51mp, E=81,65mp, M=81,65mp, Terasa=24mp)
Suprafata Utila = 178,69 mp/Unitate
(P=56,73mp, E=60,36mp, M=61,6mp)

IEDEREI: Gallery
IEDEREI: Pro Gallery
13122931_1690283614568504_3172406565413567939_o_edited_edited.jpg

BRAGADIRU

Un stil de viata linistit si retras de galagia urbana dar in acelasi timp aproape de oras.

Orasul Bragadiru apartine de judetul Ilfov aflandu-se in imediata vecinatate Sud-Vestica a orasului Bucuresti. Prezinta o puternica dezvoltare social-economica datorata apropierii de capitala. Orasul este traversat de trei drumuri importante DN6, DJ100A, DJ401A si ofera acces rapid catre orasul Bucuresti, aprox. 20 min catre centrul capitalei.
La mai putin de 100m de teren gasim mijloace de transport in comun STB.

Punctele de interes cuprind institutii de invatamant, gradinite si after-school cu program prelungit, parcuri si locuri de joaca pentru copii, saloane de infrumusetare si centre de fitness, restaurante si cafenele, farmacii si centre comerciale, cum ar fi: Hipermarket Cora, Mega Image, Penny Market, Lidl, Leroy Merlin si Kaufland. Orasul Bragadiru ofera acces la spatii educationale, culturale, comerciale si de agrement precum vestitul parc Bragadiru.

IEDEREI: Image

APROAPE DE BUCURESTI

Aprox. 20 de minute de centrul capitalei. Facilitati complete pentru locuire.

DECONECTARE DE URBAN

Retragere de la poluarea din capitala.
Intimitate si siguranta.
Conectare cu natura, gradina privata.

SUSTENABILITATE

Panouri fotovoltaice.
Refolosirea apei pluviale.
Reducerea consumului 
de energie.
Folosirea materialelor eco.

PRINCIPIILE CASEI PASIVE

1. Termoizolare eficienta.
2. Sistem de ventilare cu recuperare de caldura.
3.Tamplarie + vitraje eficiente energetic.
4. Etanseitate.
5. Eliminarea puntilor termice.

SISTEME PERFORMANTE INTEGRATE

Zidarie YTONG 25cm
Termosistem 20cm
Sticla celulara Energocell
Rulouri protectie solara electrice.
Incalzire prin pardoseala.

ILUMINAT NATURAL

Accesul la ferestre cu vedere catre natura joaca un rol important pentru funcțiile cognitive si memorie si o 
imbunatateste cu aprox 10-25%. 

ILUMINAT ARTIFICIAL

Iluminatul artificial implementat corespunzator crește productivitatea cu 23%, asigura un confort vizual, si diminueaza consumul excesiv de energie / costuri mai mici.

VENTILARE

Ventilarea adecvata asigura un climat interior controlat si curat, ajuta în desfasurarea adecvata a activitatiilor interioare, creste productivitatea cu 5-14% si diminueaza posibilitatea 
infiltrarii bolilor respiratorii.

CONTROL TERMIC

Controlul temperaturii interioare ajuta in cresterea confortului interior, creste productivitatea cu 3%, si diminueaza consumul excesiv de energie / costuri mai mici intretinere.

IEDEREI: List

SISTEME INTEGRATE

Inca din faza de concept s-a urmarit integrarea tehnologiilor si sitemelor necesare pentru a aduce performanta finala a caselor in zona de necesar de caldura de 30 kWh/m.p.*an.

Sectiune Casa Pasiva Super Case.png
IEDEREI: Welcome
IEDEREI: Video

TEHNOLOGII FOLOSITE

Energocell

FUNDATII TERMOIZOLATE CU ENERGOCELL

Avantajul principal al cuptorului tunel care “coace” spuma de sticla este ca foloseşte aproximativ o zecime din energia necesara fabricarii termoizolantilor din materiale de polistiren, adica 140 KWh/m3 fata de aproximativ 1400 KWh/m3, protejand astfel mediul
Sticla celulara Energocell® reprezinta un excelent exemplu de „upcycling” (creare de valoare adaugata prin reciclare). Un material considerat deseu devine termoizolatie pentru case. 
Costul pentru inlocuirea sistemului clasic cu pietris si polistiren este acelasi, iar beneficiile sunt multiple: protejarea mediului, manopera mult mai putina, fara pierderi la montaj, rezistenta la foc, rezistenta la inghet - dezghet, nu patrund rozatoarele, nu permite dezvoltarea bacteriilor sau mucegaiului, efect de rupere a capilaritatii, rezistenta in timp, etc.

Recuperare%20de%20caldura_edited.jpg

INSTALATIE DE VENTILARE CU RECUPERARE DE CALDURA

1. Introduce aerul proaspat la interior (centralizat fara a crea disconfort local) si evacueaza aerul viciat. Casa este mereu ventilata controlat. Asta inseamna ca nivelul de CO2 va fi reglat optim, iar mirosurile generate vor fi evacuate rapid.
2. Reduce costurile de energie necesara pentru incalzirea sau racirea aerului. Datorita schimbului de caldura intre aerul introdus din exterior si cel extras din interior, aerul introdus in casa este preracit sau preincalzit, fapt care reduce necesarul de energie pentru a ajunge la un nivel de temperatura confortabil.
3. Filtreaza aerul si contribuie la realizarea dezumidificarii aerului interior. Aerul interior este curat si nu contine particule de praf, polen sau alti alergeni.
4. Impiedica aparitia mucegaiului, prin simplu fapt ca se creaza un flux constant si controlat de aer. 
5. Nu mai este necesar deschiderea ferestrelor, astfel aduce un plus de confort acustic prin a elimina contactul cu zgomototul exterior.

Rulouri Electrice

RULOURI ELECTRICE

1. Aportul solar devine controlat, fapt care contribuie la reducerea consumului pentru incalzire/racire.
2. Pe timp de noapte, iarna rulourile termoizolante se inchid, contribuind la reducerea pierderilor de caldura prin suprafetele vitrate.
3. Intensitatea luminii naturala este reglata direct de catre utilizator, dupa conditiile proprii de confort.

YTONG BCA

ZIDARIE YTONG

Rezistent la foc, 100% natural si reciclabil, izolator termic si fonic, YTONG este un brand de produse performante pentru cladiri. Acestea au un grad puternic de izolare termica la nivelul peretilor, timpul de executie este minim, planeitatea peretilor este mare, si reduce consumul de materiale necesare manoperii.
Elementele de zidarie YTONG se incadreaza prin stuctura sa omogena, lipsita de goluri verticale, in grupa 1 a elementelor compacte din punctul de vedere al cerintelor de robustete, cu utilizare in realizarea peretilor structurali in toate zonele, indiferent de seismicitate.
Astfel, blocurile de zidarie termoizolanta YTONG sunt recomandate atit pentru realizarea de imobile cu pereti structurali, cat si pentru construirea imobilelor cu pereti nestructurali in toate zonele tarii. In categoria peretilor structurali, in functie de tipul sistemului de zidarie YTONG, se pot realiza cladiri parter, P+1, P+2, P+3 sau chiar P+4.
De la extragerea materiilor prime si pana la reciclarea si depozitarea deseurilor blocurilor de zidarie YTONG, totul se desfasoara in conformitate cu normele de protejare a mediului inconjurator.

Precadre lemn pentru tamplarii fara punti termice

TAMPLARII PERFORMANTE

In mod normal o casa pierde aprox. 30% din caldura obtinuta, prin intermediul ferestrelor. In acelasi timp ferestrele au rolul de a capta razele solare fapt care contribuie la producerea necesarului de energie termica pentru incalzire a unei cladiri.
Suprafetele vitrate impreuna cu tamplariile au un rol extrem de important pentru casele pasive.
Performanta unei ferestre este influentata de: montajul corect în perete, de materialele folosite pentru fiecare element de fereastra, de articularea ferestrei, de gradul de etanseitate, de configurarea pachetului de sticlaa si de perfomanta profilelor ce formeaza rama.

Ajungem la performate cuprinse intre Uw = 0,8 - 0.9 w/m2k

IEDEREI: Features
IEDEREI: Pro Gallery
bottom of page