CALITATEA AERULUI INTR-O CASA PASIVA SAU O SUPERCASA

Calitatea aerului interior este un principiu de confort ce trebuie aplicat asupra oricarei constructii folosite de oameni. Este general acceptat ca oamenii contemporani datorita joburilor si stilului de viata petrec peste 90% din timp intr-o incapere inchisa. Acest fapt ridica intrebari asupra calitatii aerului interior si nu numai, mai ales in contextul in care aerul interior este de obicei de 4 ori mai poluat decat cei exterior.

O casa ventilata corect poate avea un aer interior mai curat decat cel exterior. Insa o ventilare a incaperii inseamna pierderi de caldura, in momentul in care exista diferenta de temeratura intre medium interior si cel exterior.

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt tehnologia cheie pentru toate cladirile rezidentiale. Astfel pe timp de iarna aerul viciat si cald din interior preincalzete aerul proaspat dar rece din exterior, economisindu-se energie necesara pentru a încalzi aerul exterior. Vara sistemul de ventilare functioneaza la fel – aerul rece dar viciat din interior preraceste aerul proaspat dar cald din exterior.

#recuperaredecaldura #aercurat #filtredeaer #aerproaspat

Postări recente

Afișează-le pe toate