top of page

CALITATEA AERULUI INTR-O CASA PASIVA SAU O SUPERCASA

Actualizată în: 2 dec. 2021

Calitatea aerului interior este un factor de confort ce trebuie care trebuie luat in considerare in exploatarea oricarei constructii. Este general acceptat ca oamenii in zilele noastre, datorita joburilor si stilului de viata, isi petrec peste 90% din timp intr-o incapere inchisa. Acest fapt atrage atentia asupra calitatii aerului interior, mai ales in contextul in care aerul interior poate fi si de in medie de 4 ori mai poluat decat cel exterior, in conditii de utilizare normala a spatiului.

O casa ventilata corect poate avea un aer interior mai curat decat cel exterior. Insa o ventilare a incaperii inseamna pierderi de caldura, in momentul in care exista diferenta de temeratura intre mediul interior si cel exterior.

Sistemele de ventilatie cu recuperare de caldura sunt tehnologia cheie pentru toate cladirile rezidentiale. Astfel, pe timp de iarna aerul viciat si cald din interior preincalzete aerul proaspat si rece din exterior, economisindu-se energie necesara pentru a încalzi aerul exterior. Vara sistemul de ventilare functioneaza dupa acelasi principiu – aerul rece dar viciat din interior preraceste aerul proaspat si cald din exterior.

Postări recente

Afișează-le pe toate
Post: Blog2_Post
bottom of page